Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 25 d’agost de 2018

De Borda Perosa a la vall de Llançanes
He refet una excursió de fa temps per ensenyar a uns amics aquests paratges en la frontera entre l’Aran i les valls d’Àneu del PallarsSobirà. El resultat ha estat que en ple mes d’agost s’aconsegueix fer una excursió pel Pirineu de 15 km i no trobar-te ningú.
 
El port d'Aulà quan ja estem enfilats vora els 2000 metres

La "gavatxa", les boires habituals de Salau

Aparqueu al pàrquing de Borda Perosa, al costat de la Noguera Pallaresa i seguiu la pista en direcció Montgarri fins als gran avets que dominen la zona d’aquestes bordes. Allà surt una pista tancada al trànsit que s’ha de remuntar fins al final. Seguir muntanya amunt fins ficar-se a una colladeta des d’on es comença a veure el costat Aran de les muntanyes i d’aquí ja surt un camí. Comença baixant i al cap de poc un petit rètol diu “camí del Ras”. Aquest camí va girant direcció a l’Aran fins a entrar a la vall de Llançanes. Aquesta és una vall deserta, només es veuen vaques i cavalls, que mostren excessiva preocupació pels nostres moviments, suposem que creuen que som el pastor i els porta sal. Al fons de la vall veiem el cim de Moredo (Roca Blanca)  i cap la seva dreta la cresta que va del Marimanya cap al pic de Bonabé. Cap a l’altre cantó es veuen els cims fronterers del Tuc de Barlonguera, Tuc dels Tres Comtes, Pic de Cernalles i cap a les boires hi ha el pic de Clavera.
Pic de Moredo des de LLançanes

Les tres valls més o menys paral·leles i orientades al nord que desemboquen a la Noguera Pallaresa de Marimanya, Llançanes i Cireres creen un espai de prats verds impressionant. A Llançanes estem al mig.
Els prats de Llançanes, al fons la cresta que ve del Marimanya

Collada del Ras

Collada del Ras
Mirant cap al sud, a mà esquerra dels prats es veu un camí que puja en direcció a la vall del costat, la del Torrent de Cireres o Clots de Roca Blanca. Ho fa a través de la collada del Ras, àmplia collada tubular que desemboca cap al torrent de Cireres. Ara cal buscar el camí d’aquesta vall i seguir-lo fins a trobar de nou la pista per on hem començat.
Pic de Moredo des d'on acaba la collada del ras i entronca amb el Torrent de CireresCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada