Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 11 de maig del 2019

Pels cingles de Tavertet
Tavertet és una població que queda una mica amagada i separada del món per una carretera de corbes, situada entre el Collsacabra i les Guilleries. Quan s’hi arriba es troba la placidesa d’un lloc relativament amagat, amb cingleres que ens proporcionen bones vistes. L’excursió d’avui fa una circular des de Tavertet. Ens hem inspirat en les rutes https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tavertet-rocallarga-tavertet-050510-886339 i https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tavertet-sant-corneli-rocallarga-tombes-tavertet-17740328 .

Des del mirador de Sant Corneli
Des del mateix centre de la vila s’agafa una pista que passa per les cases La Torre de la Vall i el Pontí, tot es veu molt arreglat i cuidat. Més endavant s’entra al paratge de les Novelles, on es deixa la pista i es va buscar el torrent, s’hi veu aigua força neta. Aquí ens equivoquem i pugem directament a Sant Corneli per un corriol bonic, sembla els camins de grau. Però un cop a Sant Corneli volem veure el mirador amb el que baixem i ens donem compte que el camí més normal seria haver pujat cap al mirador i d’aquí a Sant Corneli. Si mireu el track veureu l’error i el que s’hauria d’haver fet. Sant Corneli és una ermita gran, maca i situada en una esplanada, un bon lloc.
 
Sant Corneli
Des de Sant Corneli es segueix per pista fins la Font de la Vena, aproximadament on neix el torrent que hem vist abans. Però de font res, hi ha una caseta on se suposa que hi ha la maquinària per recollir aigua per la població. Aquí es canvia d’orientació i es va en direcció a Rocallarga, però abans d’arribar-hi es passa pel collet de Rajols. És un ampli prat amb vaques.
 
Fagedes primaverals

Pla d'Ayats

Tombes antropomòrfiques de Fosses de l'Avenc

Volem anar a veure unes tombes antropomòrfiques, però no estan gens indicades. Cal seguir literalment el track de DACAMA https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tavertet-sant-corneli-rocallarga-tombes-tavertet-17740328  i camp a través es veu una mica un caminet i a mesura que ens hi apropem es troba alguna fita. Com a orientació aneu a passar per la porta del filat i en lleugera baixada trobareu indicis del caminet. Al mapa de l’ICC indica Roques Fosses. Un plafó informatiu ens diu que a la zona hi ha un elevat número d’emplaçaments d’aquests que van des del Neolític (5500 aC) fins a l’època medieval (988 dC). Les tres tombes que veiem reben el nom de Fosses de l’Avenc i son de l’època medieval.
 
Balma de Cortils
Es retorna al collet de Rojals i ara sí anem cap al Rocallarga Pel camí un parell de grans balmes. Rocallarga és un bon mirador sobre la cinglera, Cabrera i pla d’Ayats, el Far, Rupit, l’embassament de Susqueda i Sau es veu a trossets, les Agudes amb una silueta impressionant, i molt més. Aquí ens hem entretingut molt xerrant amb uns francesos, així que no feu cas del temps del track.


 
Molins de vent i plaques fotovoltaiques a la casa de l'Avenc
Ara ens dirigim en baixada cap a l’Avenc, una casa arreglada per turisme rural amb alimentació per energies alternatives: eòlica (al Puig de la Creu), solar fotovoltaica i solar ACS; no es veu cada dia i menys al mig de la muntanya. Des d’aquí es pot anar resseguint la cinglera, cingle de l’Avenc, i assaborint les vistes.
 
Cingle de l'Avenc

Cingle de l'Avenc

A l’alçada del Torrent de l’Avellanosa tornem a trobar vaques i xais en un magnífic prat, més amunt es veu la casa de l’Avenc per on hem passat. A partir d’aquí ja només queda seguir la pista per vehicles fins a Tavertet, amb alguna drecera.
 
Al fons sota el Puig la casa de l'Avenc
Una volta força interessant per les diverses vistes que es troben ja que la ruta va girant i sempre s’està relativament enlairat. El tram per sobre la cinglera de l’Avenc és per gaudir-lo.


Track  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada