Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 3 de juny del 2019

Cap del Verd pel Solsonès, per La Coma i la PedraEs tracta d'anar al Cap del Verd pel costat Solsonès. Hem seguit la ruta https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/100-cims-cap-del-verd-6841389. La Coma i la Pedra és un municipi molt extens i nosaltres hem d’anar a La Pedra, el més petit dels nuclis de població. Cal entrar a La Coma i seguir les indicacions a la Pedra. Ja que es fa bastant desnivell amb vehicle és pràctic seguir el track del mateix autor http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6840950. La pista està força bé fins quasi al final, Cal Canonge. A partir d’allà venen dues corbes pronunciades, i depenent del cotxe que porteu millor buscar lloc on deixar-lo. El camí de l’excursió comença just on un rètol anuncia zona inundable, en un encreuament de pistes.
 
Font del Cinglà, al fons on ens dirigim
La collada del Prat Major

La collada del Prat Major, al fons Port del Comte

Coll de Veís
Es comença planejant fins a l’Era del Dan, allà una tanca sense pas talla el camí. Seguim pel de la dreta fins un encreuament per on tornarem. El camí es va enfilant poc a poc, aproximació suau. Més endavant es troba la font del Cinglà, poc arreglada i ja es veu la collada del Prat Major. Un lloc maco, altra cop passar una tanca i seguir per una pista com retrocedint, pel costat oposat al que anàvem. Un isard no ens distreu del camí amunt que hem d’agafar fins arribar al coll de Veís. Un altre prat maco, amb tanca, abans d’anar al peu de la tartera. Fins ara hem fet 400 metres de desnivell sense esforç, ara toca fer-ne 400 més de cop. La tartera té marques de color groc, que ajuden, però puja recte. Les vistes són molt generoses, tots els voltants de Sant Llorenç de Morunys, Busa, Bastets, Lord, cap a Port del Comte, l’estació d’esquí de fons de Tuixent, lluny els cims del Pirineu. La tartera acaba en una ampla canal i el camí va a buscar els lloms del cim sense cap dificultat.

La tartera des de baix

Al mig de la tartera ja tenim bones vistes dels voltants de Sant Llorenç de Morunys

Rètol indicatiu per baixar per la tartera
El Cap del Verd és un ampli i pla cim amb vistes excel·lents, ara hem afegit a les anteriors el Cadí, el Pedraforca, el Berguedà, ... Hi ha un mirador sobre el vessant Solsonès a tocar del cingle.
 
Cap a la collada dels Belitres la visió del Pedraforca és espectacular

Collada dels Belitres

Ara ens dirigim cap a l’àmplia collada dels Belitres, prats immensos plens d’isards que ens vigilen fins que som a prop d’ells i surten corrents. Aquí seguim el sender evident i anem cap al collet del Prat de les Saleres. Cal buscar el camí que baixa, però no pel torrent, baixa més suau per la dreta. Més endavant Roca Mira, com el seu nom indica, un mirador. El camí segueix baixant, no és la tartera de pujada però déu n'hi do, baixa més fort del que pensàvem. S’arriba a l’encreuament on trobem el camí de l’Era del Dan, ja tan sols queda refer-lo en sentit oposat fins al cotxe.
 
Roca Mira, al fons l'embassament de la Llosa del Cavall

La pista de pujada al punt d'inici

Una excursió interessant per comparar-la amb la pujada al Verd per Gósol. Fàcil de seguir els camins, hi ha marques arreu, però una mica dura la tartera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada