Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 16 d’octubre del 2019

La vall d'Angostrina



Pont dels Empedrats
La vall d’Angostrina uneix la solana de la Cerdanya amb la zona de la Bollosa i el Carlit. Per aquest motiu s’ha usat tradicionalment per pujar i baixar el bestiar de Llívia a les pastures aprofitant els drets que hi tenen els seus ramaders des de temps antics. 
 
Embassament

Orris i parets de pedra seca denoten antiga activitat

És una vall llarga que acaba a la població d’Angostrina i Vilanova de les Escaldes. Cal agafar un desviament de la carretera que surt just abans de travessar el pont del riu Angostrina, si seguíssim aniríem a Targasona. Un primer tram asfaltat, després un aparcament d’hivern, per neu i gel a la pista, i dels mesos d’estiu, per regulació de l’excés de gent, segueix una pista de terra fins a l'església romànica de Sant Martí d’Envalls, on hi ha l’aparcament de la resta dels mesos. Allà segueix un camí amb marques del Tour del Carlit, vermelles i grogues.



El camí no té pèrdua, s’arriba a una petita presa, després alterna zones de pastures amb bosc. A la tardor està preciós, els bedolls deixen groga la vall. Estem en època de la brama del cérvol i n’hem sentit uns quants tot i ser a ple dia, veure’ls ja és una altra cosa. 


Ja que no hem vist els cérvols ens conformem amb els ànecs

Finalment la vall s’obre bastant i ja es divisa alguna instal·lació dels remuntadors de l’estació d’esquí de Font Romeu, a mà dreta el Roc de la Calma. Es veu molt bestiar en els amplis herbeis i es comprèn que sigui una zona de pastures molt apreciada. 
 
Estany de la Pradella



Si es segueixen les marques del Tour del Carlit es va directament a l’embasament de la Bollosa sense passar per l’estany de la Pradella. Si es vol visitar aquest estany és recomanable desviar-se cap a la instal·lació del remuntador de l’estació d’esquí i d’allà seguir la pista fins la Pradella. És un estany gran i maco, del qual es pot anar cap la Bollosa o cap al circuit dels estanys Negre i Llong. Tot aquest gran escenari entre la Bollosa i el Roc de la Calma configura la capçalera de la gran vall d’Angostrina



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada