Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 24 d’octubre de 2019

Pic Carlit


Explicar l'excursió al Pic Carlit té molt poc interès ja que es tracta d'un cim molt conegut, hi puja molta gent i el camí està molt marcat. Així que avui alguns comentaris i fotos.
 
Estany de Sobirans

 
Estanys de Sobirans i Trebens i el camí de pujada

El Pic Carlit és una muntanya de 2.921 metres d'altitud situat a Angostrina i Vilanova de les Escaldes, a l'Alta Cerdanya, Catalunya Nord. És la muntanya més alta de la Cerdanya i de la Catalunya Nord. La primera ascensió va ser de Henry Russell al 1864. Parlar d'aquest home requereix una entrada per ell sol, però us recomano un llibre seu molt divertit "Recuerdos de un montañero" de Barrabés Editorial.

Tan sols sortir de La Bollosa sorprèn que el camí de la volta dels llacs sigui tant "difícil". Aixó és molt relatiu, cert, però tenint en compte la gran quantitat de gent que passa cada any per aquest camí i el nivell dels que hi caminen, sorprèn que comenci amb quasi grimpada i després estigui, en general, ple de pedres. Això de les pedres al mig del camí ho he observat a altres camins de la Cerdanya francesa. Si vas pel mig de la muntanya fora del camí no hi ha pedres, pel que crec que és un problema de manteniment i pressupost. Els camins s'han desgastat pel pas d'excursionistes durant anys i no hi ha diners per refer-los. Si es fessin nous espatllaríem la muntanya però seria més fàcil. En proporció està molt millor el camí que puja al Carlit i el dels llacs superiors que el tram que va a l'estany del Viver des de la Bollosa.
Un trosset de l'estany de Lanós des del cim del Carlit

Costat de l'estany de Lanós
Els desnivells: el camí pels llacs va pujant suaument, 300 metres amb més de 5 km i quan es deixa la desviació a la ruta dels 12 llacs se'n pugen 600 més amb 2 km. O sigui que la pujada al Carlit no és gaire lineal de desnivell.
Gran quantitat de llacs entre La Bollosa i el Carlit, al fons el Canigó

Estanys de Sobirans i Trebens

En baixar i arribar a la desviació de la ruta dels 12 llacs l'indicador ens diu que si agafem aquest circuit tan sols es triga 5 minuts. Val la pena ja que així veiem els 4 estanys que no hem vist pujant.

De baixada el cim s'ha tapat una estona

Vistes cap al sud, Puigllançada i la Tossa
És un cim amb molt bona vista, és espectacular. Diuen que es veu fins la Maladeta,
jo no vaig tenir tanta sort. El que més sorprèn és la visió de tants llacs i la poca vegetació del costat de l'estany de Lanós i dels estanys superiors Sobirans i Trebens.

El Carlit vist entre l'estany de les Dugues i el Vallell

Estany del Viver


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada