Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dijous, 9 de juliol del 2020

Roc de la Moixa des de la vall d'Ingla


A l'esquerra el Roc de la Moixa
Una senzilla excursió molt gratificant per les excel.lents vistes d'aquest cim, de 360 graus.

Des del poble de Riu de Cerdanya surt una pista en força bon estat que puja al refugi del Serrat de les Esposes, passa pel mirador de Cap de Ras i quan baixa cap al refugi dels Cortals d'Ingla veiem una tanca i deixem allà el vehicle.


Iniciem l'excursió seguint la pista que planeja fins al coll de Pendís. Al començament hem deixat una pista que va al Moixeró. Des de Pendís veiem el Moixeró i vistes cap al Berguedà. Seguim el GR que s'endinsa al bosc i de seguida som al coll de Vimboca, una clariana entre el bosc, maco. 

Moixeró des del coll  de Pendís

Coll de Pendís
Es va veient el Moixeró a les clarianes

Coll de Vimboca
Es segueix pel GR ara en pujada, fa una gran llaçada per salvar el desnivell, en que es troba un petit mirador, després una altra clariana i amb més pujada s'arriba al coll de Moixa. La vista del Pedraforca i del Cadí és espectacular . 
Pedraforca i Puig Terrers - Costabona des del coll de Moixa
Per anar cap al Roc de la Moixa cal no seguir el fil de la carena sinó buscar un camí una mica abans del coll pròpiament dit. No és gens difícil per la carena, però cal anar esquivant arbres i pedres. En pujar no vam veure el camí o sigui que aquesta part del track no el recomano, millor el de tornada. 

Serra de la Moixa, Moixeró, Penyes Altes i la Tossa

Boires al costat Berguedà, al fons de la vall Bagà

Serra d'Ensija
Costat Cerdanya - Alt Urgell
La Serra de la Moixa s'allarga entre Cadí i Moixeró i té unes vistes molt bones cap a Cerdanya i cap al Berguedà. No ho puc descriure ja que es veu tot en un dia clar com el que hem tingut. El més evident i perfectament alineats Moixeró, les Penyes Altes del Moixeró, la Tossa. La serra d'Ensija allargassada amb Gisclareny a sota, davant nostre cap a sud. Al fons una mica de la Serra de Busa. Cap al Cadí, el Pedraforca, el Comabona i coll de Tancalaporta. Tots els cims de la Cerdanya i l'Alt Urgell i fins alguns del Pallars.
 

La tornada la fem pel mateix camí.

A l'inici el navegador no trobava satèl·lits i no va gravar, cal afegir un km al recorregut.


Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada