Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 19 de juliol de 2021

Estany del Coll Roig

 


Estany de Coll Roig

La vall d’Angostrina enllaça aquesta població amb l’estany de la Bullosa passant per l’església de sant Martí d’Envalls. Una versió més enlairada ens porta per la part superior de la vall d’Angostrina fins al solitari estany de Coll Roig.


S’aparca al costat dels edificis abandonats de Les Escaldes, carretera de Dorres, i es busca el camí amb marques del Tour del Carlit, vermelles i grogues. Aquest camí s’enfila fins a uns prats on hi sovinteja el bestiar. Trobarem un rec i poc després un “abri”, petit refugi amb bones vistes cap a l’oest. És l’abri de n’Artigues.


Seguint els prats i les marques indicades s’arriba a una pista, per la dreta baixa a Sant Martí d’Esvalls i per l’esquerra puja lleugerament. Seguim aquesta.


Es va veient la vall d’Angostrina des de dalt, la central Themis a l’altre costat, i el Canigó lluny.

Cabana de NescaleAl cap de poc s’arriba a un altre petit refugi, aquest es diu abri de Nescales. Es tornen a trobar prats de pastura i bestiar mentre el camí es va enfilant. Es van trobant diferents torrents que baixen cap a la vall d’Angostrina.


Un d’aquests torrents és més gran i se’l creua amb un pont, estem sobre 1900 metres. Just després del pont la pista gira cap a la dreta i fa una gran volta. L’alternativa és pujar pels prats directament tallant la gran corba. Ho hem fet de baixada.


Es veuen al fons els dos pics de Coll Roig. La pista acaba a la zona de les Tres Fonts i Jaça dels capellans, hi ha una barraca d’obra metàl·lica i una taula de picnic. La font ens decep, és un entorn molt degradat per la captació d’aigua, amb tanques arreu. Estem a 2000 metres.

Tres fonts

Arribada al Ras del Carlit

Pic de Coll Roig


Perpendicular a la pista per on veníem es veuen unes traces i marques de color blau. Es segueixen aquestes marques i fites i es va guanyant alçada per una valleta sense problemes. 


Quan s’acaba la petita vall ens trobem en un gran pla, és el Ras del Carlit, estem a uns 2.300 m. La vista és grandiosa i l’altiplà enorme. Es veuen els pics des de Coll Roig fins a la zona de la Bullosa, i més enllà, la serra de Madres, Canigó i més.


Les marques blaves van en direcció als pics del Coll Roig, aquí és fàcil perdre-les però no hi ha problema, la direcció és molt clara, cap a l’evident coll Roig.

Coll Roig i un ciclista que baixava

Estany de Coll Roig

Refugi de l'estany de Coll Roig

S’arriba a l’estany a 2400 metres. Paisatge desolat però amb encant. A mà dreta hi ha un refugi amb una part lliure. Per damunt tenim a tocar els pics de Coll Roig. 


Es torna pel mateix camí.


Track


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada