Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 7 de juny del 2023

Pels rius de Bena i Salit






Una senzilla però bonica ruta sortint de l'aparcament d'abans d'arribar al poble de Bena, Enveitg. 

Enveitg està a la vall del riu Carol, que baixa del coll de Pimorent, però enfilant-se cap a mà dreta des del poble d'Enveitg s'obre una vall no massa coneguda que abasta els pobles de Bena, Faners i Brangolí. Bena és el més occidental, cap al costat de la vall del Carol, mentre que Brangolí queda sota l'ermita de Belloch. Un llom de muntanya separa el riu Brangolí del riu de Bena. Aquest últim riu creua la carretera de Bena a tocar de l'aparcament abans d'arribar al poble. És el punt de partida d'aquesta petita excursió. 

Per la carretera anem a buscar els senyals vermells i grocs del Tour del Carlit i anem seguint el riu de Bena per un bonic camí. Al cap d'una estona el camí s'enfila, quan es troba una tanca de pedra cal buscar pels prats a mà esquerra un sender més avall per anar en direcció contrària. S'intueix i més tard es veu el riu Salit. 


Riu Salit

Fins a Bena per prats
Un cop trobat el camí es segueix al costat del riu Salit amb espais molt macos. Finalment deixant a mà dreta el riu ens enfilem per prats cap a Bena, que travessem i seguim per la carretera fins a l'aparcament.


Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada