Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 9 de juny de 2023

Pla d'Aiats - Cabrera - Agullola de la Tuta

 

Cresta de Masanella i Agullola de la Tuta

Hem seguit la ruta de guillemjunyent a wikiloc  per fer una volta per Cabrera, Pla d’Aiats i l’Agullola de la Tuta. El track és molt exacte, però cal estar molt atent als nombrosos desviaments de camins. Cingle del pla d'Aiats

Camí de l'Escaleta

Arribant al Pla d'Aiats

Es surt de l’aparcament del restaurant Can Puntí, ara tancat entre setmana. Un camí ens porta al pont de la carretera i allà agafem la pista en direcció a la casa d’Aiats. Potser per les pluges dels dies anteriors ens ha costat de trobar el camí que puja al Pla d’Aiats des de darrera de la casa. Cal buscar unes fites de pedres. Més amunt hi ha el camí de l’Escaleta amb un pas espectacular pel mig de la paret sense dificultat. Després es passen trams molts bonics per acabar de pujar el cingle i s’arriba a les cabanyes d’Aiats, amb falgueres arreu del pla. Ens arribem fins al mirador on no hi ha l’estelada que hi havia i no seguim més enllà perque el dia és boiròs i no val la pena. Retornem pel mateix camí i seguim cap al coll de Bram. Un pas tècnic amb corda i grapes abans d’arribar-hi. 


Abans del coll de BramUn cop al coll toca pujar al santuari de Cabrera per les escales, a dalt ens arribem també al mirador. El dia millora a estones però la visibilitat segueix sent no massa bona. Baixem pel camí de les Marrades, molt maco i ben conservat. Al coll de Bram agafem el camí de la dreta i a partir d’aquí cal anar en compte amb els desviaments. Al cap de poc desviament a mà dreta, cap a la vora del cingle. Al llarg de l’excursió hi ha marques de tots colors però a la zona Masallera -Tuta només hi ha alguna marca blanca. Ara el camí va seguint el cingle i durant bastanta estona trobem passos tècnics, no especialment difícils, però sí que cal posar-hi atenció. És espectacular. Cap al final s’acaba el camí estret de la cresta i per bosc s’arriba a l’Agullola de la Tuta. Espai molt reduït, una creu amb una placa explicativa de la rondalla de la donzella i un pal amb la senyera. 

Cresta de MasalleraCresta de la Masallera
Cresta de la MasalleraCresta de la Masallera

La baixada de l’agullola és realment molt dreta i impressiona una mica, sort que un cop baixats uns quants metres la cosa millora. Algun altre desviament on cal estar atent, cap a mà dreta, i després un bonic camí ens apropa cap al Morral de Caselles que voregem tot baixant. Quan s’arriba al pla, el bosc és ple de boixos trencats, suposo per la malura de fa uns anys, que fan difícil veure el camí, però hi ha fites que ens l’indiquen. Acabat el bosc ve un tram de pastures idíl·lic en primavera i després de pluges, però després el track segueix pels tancats de bestiar fent drecera fins al pont de la carretera. No ens ha agradat gaire, pensem que seria més elegant anar cap a Ca la Rotllada i la pista encara que sigui més llarg. 

Potser seria millor fer la ruta en sentit invers, començar pel tram de la Tuta, més tècnic i desconegut, i complementar l’excursió amb Cabrera i Pla d’Aiats que són més coneguts. 


És una gran excursió, però cal tenir en compte que hi ha bastants passos tècnics, que sense ser difícils, poden portar problemes en un grup nombrós o amb gent poc experimentada.


Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada