Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dissabte, 12 de setembre del 2015

El Far des de Sant Martí Sacalm




Inspirats pel blog Corriols hem fet la ruta de Sant Martí Sacalm al Far i tornada pel Pla de l’Om i la masia de la Triola. No hem encertat el dia i l’hem fet amb pluja, amb el que hem perdut bona part de l’encant de l’excursió que són les vistes.
Sant Martí Sacalm

Ermita de Santa Anna

Ermita de Santa Anna

Sant Martí Sacalm és un poble molt petit, no hi hem vist ningú, però té un local social punt de partida de la excursió. Pertany al municipi de Susqueda que curiosament ja no existeix des que es va fer el pantà que en porta el nom i per tant la capital és Sant Martí Sacalm. També és curiós que es troba entre Osona i Garrotxa però pertany a La Selva.
Sant Martí Sacalm des del Far




La pujada es fa pel grau de Santa Anna, amb un camí molt ben fet i antic. Un cop superat el cingle apareixem de cop a la carretera del Far, i trobem una petita ermita dedicada a Santa Anna. Ara toca seguir un tros per la carretera asfaltada, els voltants semblen enjardinats, es veu una vegetació cuidada,  i desviar-nos una mica cap al vèrtex geodèsic per contemplar la vista. Amb les boires i la pluja no podem assaborir la vista de les comarques gironines. Un cop al santuari del Far veiem una mica més des del mirador, però la pluja segueix fent la guitza, potser més que abans. Així que ens afanyem per seguir ja que encara ens queda molta ruta per fer.


Cap al Pla de l'Om
 
Baixant pel grau del Goleró

Sovint el camí és perfecte i sembla antic


Des del Far anem vorejant la cinglera fins al Pla de l’Om passant per punts espectaculars que tal com està el camí cal vigilar de no fer una relliscada. Les boires ens envolten. Trobem el camí que baixa pel grau de Cabrafiga i ens dirigim a buscar el nostre, el que baixa pel Goleró. El Pla de l’Om és molt gran i potser pel dia que fa i sense camins aparents, se’ns fa llarg. Però seguint el track que ens ha inspirat la ruta anem fent. Trobem el camí de baixada, passem el grau de Goleró i baixem per bon camí fins que s’acaba. Estem prop de la Triola i aquí s’embolica. Han posat tanca al voltant de la finca i si bé veiem les restes del castell de Fornils no veiem com arribar-hi. Després de buscar a dreta i esquerra trobem una porta a la tanca. El millor és baixar per les feixes i prats de sota la masia de la Triola fins a trobar una porta a la tanca, un cop passada girar cap a mà esquerra i més o menys en direcció a les runes del castell es troba la pista.

Can Sant Pau

Hem vist molts prats poc aprofitats

A partir d’aquí ja no hi ha cap problema, es passen masies, Can Sant Pau, molt arreglada,  Puiggalí, que sembla abandonada, i una altra que no apareix al mapa, i s’arriba altre cop a Sant Martí Sacalm. Com passa sovint, després d’haver-nos mullat tot el matí, comença a sortir el sol!
I en arribar torna a sortir el sol!

Ens ha agradat la pujada i el Pla de l’Om, i segur que val la pena les vistes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada