Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 23 de gener del 2019

Les fonts de Llívia i volta cap a Cereja

El Cadí des del Pla del Tudó
Anirem a les fonts de Llívia i tornarem per Cereja.

Es surt de la part nord de la vila de Llívia i es va a buscar un camí que va pel costat nord i per sota del Turó del Castell. Hi han rètols indicadors cap a les fonts. Es deixa aquesta pista que va cap a Estavar i es gira en direcció nord paral·lel al riu. Al cap de molt poc ja tenim l’indicador que ens diu que som a la font del Sofre. Baixem fins al riu i veiem una font que quasi no raja, portem molt temps de sequera aquest hivern. El riu té molts trossos amb gel. Retornem al camí per seguir cap al nord, seguint amb el riu de Targasona al costat. 

Riu de Targasona a la font del Sofre
Riu de Targasona a la font del Sofre
Una mica més amunt s’arriba al pont del Carrasut, amb un panell explicatiu que ens diu que és un exemple de la importància dels sistemes de rec pels conreus. Es regava per inundació i calia ser molt eficients en els sistemes de rec. El pont està situat a una valleta que porta a la font del Ferro, al fons de la valleta hi ha el rec del Tudó. Es retorna al camí del riu de Targasona (o rec dels Ribals) i seguint cap al nord es troba una cascada. Allà el camí fa una petita volta per guanyar desnivell, posteriorment segueix fins que creua el Riu de Targasona en una altra cascada espectacular i el deixem definitivament.
Pont del Carrasut
La cascada del riu de Targasona on deixem de seguir el riu

Ara el camí gira cap al sud i puja cap al pla del Tudó. Quan gira cap al nord deixa el camí que va a Targasona i torna a virar cap al sud. Aquest tram de camí té bones vistes ja que està enfilat a l’altiplà del Tudó. Es passa pel costat d’una granja i per una carretera asfaltada es baixa cap a Cereja.

Vistes cap a Sallagosa
Arribant a Cereja
Es va a parar a la plaça de Cereja i busquem el camí vell de Llívia, direcció sudest. Es segueix aquest camí que va a parar a la carretera de Cereja i pel costat del cementiri s’arriba al punt de sortida.
Pel costat del cementiri de Llívia


Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada