Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 14 de juliol del 2019

Coma de l'Orri i Gra de Fajol




Coma de l'Orri

Hem fet la volta de pujar per la Coma de l’Orri, anar al coll de la Marrana, Gra de Fajol, baixar cap a Ull de Ter, i retornar a l'inici.

 
Travessant el Ter

A la carretera que puja a Vallter  des de Setcases, en un revolt molt tancat, hi ha un petit aparcament i plafons informatius. Aparquem allà i seguim el camí a la Coma de l'Orri. Només de començar el riu Ter baixava molt cabalós i hem considerat més assenyat descalçar-nos per travessar-lo. 

La pujada per la Coma de l’Orri és maca, i diria que és una vall poc coneguda, no hem trobat ningú. Però un cop hem arribat al coll de la Coma de l'Orri ja es veia i se sentia gent i un nombrós grup d'isards que en fugien corrent. Hem seguit cap al coll de la Marrana i com més aprop del coll més gent. Pujant al Bastiments molts.

 
El camí de la Coma de l'Orri



Des del coll de la Marrana es pot pujar fàcilment al Gra de Fajol, 15 minuts. Sorprèn el color de la roca, tant blanca, que amb els núvols donen una imatge fantàstica. Retorn al coll de la Marrana. Baixem cap a Ull de Ter, passem pel refugi i després cap a la carretera. No ens recordem de buscar el camí que talla les corbes de la carretera, fa anys l’havíem fet, i ens trobem a la carretera fent les voltes!. Quan s’arriba al pàrking més gran cal buscar el camí vell d’Ull de Ter, davant de l'hostal Pastuira.

 
Gra de Fajol

Bastiments des del Gra de Fajol

La Coma de l'Orri des del Gra de Fajol


En aquest camí trobem molta aigua, la Font del Sauc és un lloc maco. Es segueix baixant fins arribar a encreuament on hem anat cap a la Coma de l’Orri, i d’allà fins on hem aparcat el cotxe.




Una excursió circular interessant amb dos parts ben diferenciades: pujada per l’Orri i baixada pel camí vell sense trobar ningú; tot el que envolta el coll de la Marrana i Ull de Ter ple de gent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada