Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

diumenge, 14 de juliol del 2019

Del llac de la Bollosa a l'estany d'Aude

Estany d'Aude
Hem fet una volta entre l'Alta Cerdanya i el Capcir, entre l’alta vall del Tet i la de l’Aude. No té massa desnivell ja que es camina per àmplies planúries entre 2000 i 2200 metres. Fins a l’estany d’Aude les vistes són grandioses, ja que són espais molt grans.

Llac de la Bollosa

Llac de la Bollosa


Es surt del llac de la Bollosa, al que a l’estiu s’hi arriba amb un servei de bus molt eficient, cada 15 minuts entre les 7 i les 19 hores. I més tard, fins a les 21 hores, també hi ha bus amb menys freqüència. El bus surt del pàrking del Pla de Barres. A l’hivern la carretera es talla al Pla dels Avellans.

Llac de la Bollosa

El bus ens deixa sota de la presa de la Bollosa, es camina per sobre de la presa fins a l’altra costat i es segueix el camí que indica Portella de la Grava, bucle de l’estany d’Aude. El camí va resseguint el llac entre pins i nerets florits. Aquesta presa de la Bollosa sembla que es va fer per proveir d’electricitat el tren groc que uneix Tor de Querol amb Vilafranca del Conflent. És un llac molt gran amb vistes a muntanyes relativament llunyanes. Cap al final del llac s’entra a una zona molt plana, amb alguns aiguamolls, on s'ajunten el torrent de la Grava i el rec de Puig Peric que alimenten el llac.

Aproximadament on neix el Tet

El camí travessa el recent nascut Tet i es comença a pujar entre bosc amb bones vistes del Carlit i després dels Perics. Una desviació ens portaria cap a Camporeils i cap a l’estany de la Balmette. Seguim pujant fins al punt màxim de la ruta i el camí es dirigeix cap a l’estany d’Auda. Ara és més abonyegat, pujades i baixades per aquest altiplà una mica perdedor ja que tot el paisatge és igual.

El Tet
Els Perics

Llac de la Bollosa i el Carlit al fons
Estany d'Aude

S’arriba a l’estany d’Aude, un agradable lloc entre pins on neix el riu Aude. Aquí es deixa el camí que ens portaria cap al Pla del Mir, a l’estació d’esquí dels Angles i s’agafa el que puja. Hem de salvar un collet que ens separa la conca de l’Aude i la del Tet. Tornem a veure la Cerdanya i es va baixant pel bosc fins a la carretera D60, la que porta a la presa de la Bollosa. Quan creiem que ens tocarà fer 1 km llarg de pujada fins a la presa per la carretera descobrim que hi ha una parada de bus que s’anomena Aude, on arriba el camí del bucle de l’Aude. Així que esperem pocs minuts i ens para un bus que ens retorna al pàrking. Un bon servei!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada