Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dilluns, 12 de desembre del 2011

Xerrades interessants i utilitat de les guies


Recentment he assistit a diverses xerrades interessants respecte als temes que m’agraden, fotografia i muntanya. A finals de novembre, a Arbúcies, dins el Foto - Montseny vaig escoltar l’Oriol Alamany sobre què pot fer un fotògraf davant un paisatge. Classe magistral sobre fotografia de natura i muntanya, una mica d’història i repàs pràctic de molts temes. El 6 de desembre, emmarcat en el Monphoto a Lloret, vaig poder escoltar el Manel Soria (frikosal) amb el títol “Del suelo al cielo: creatividad, técnica y espiritualidad en fotografía de naturaleza”, explicant com la recerca de la creativitat fotogràfica l’havia portat a anar canviant els temes que treballa, especialment les nocturnes amb paisatge. Tot molt lligat i amenitzat amb la seva vida.

A Esterri d’Àneu en el marc de firÀNeu s’han pogut escoltar diverses xerrades sobre temes relacionats amb la neu. Malauradament se’n va fer poca difusió i el públic era escàs. El Ramón i la Conxi de Meteopallars van explicar les particularitats meteorològiques de les valls d’Àneu i van projectar vàries fotos de neu i gel maques i curioses. La Sara Orgué de l’ACNA va difondre els conceptes més importants de nivologia, fent èmfasi en la prevenció d’allaus. En Xavi Gros va parlar de la història de les raquetes, de les diferències amb Amèrica i amb la història de l’esquí. També va presentar dos llibres sobre raquetes, un manual i una guia de Raquetes pel Pallars Sobirà. 40 excursions, travesses i ascensions en que n’és autor ell i la Luisa Capilla. En Xavier Torrabadella ens va portar a la història de l’esquí al port de la Bonaigua i recomanacions per estar en forma per l’esquí.

Malgrat la manca absoluta de neu, per sota de 2000 metres a les valls d’Àneu, vaig voler provar una de les rutes de la guia que havia comprat, la de Campo i Cap de la Socarrada, a tocar de l’estació d’esquí d’Espot, i que passa per les pistes d’esquí de fons de l’estació (teòriques, ja que fa temps que no les tracen). Tenia la intenció de tenir el track (la ruta electrònica) pel dia que hi torni amb neu, ja que l’itinerari escollit parlava d’un tram en que calia orientació. Cal dir que la ruta està explicada perfectament, amb detalls per assegurar que es va pel bon camí. No havia estat a Campo (final teòric de la pista de fons) i em va agradar les vistes que té. 
Campo: final de la pista d'esquí de fons
Campo: al fons Mont-Roig, Ventolau i Campirme


Vaig seguir les recomanacions de l’excursió i vaig fer cap al Cap de la Socarrada sense problemes. Allà la vista encara és millor, 360º de vista amb 2200 m d'alçada no es troben a tants llocs! A més el Xavi Gros i la Luisa Capilla, els autors, ens indiquen totes les muntanyes que es veuen i la orientació on es situen, una bona cosa ja que no sempre les coneixes totes. 
Les Picardes, el Clot de la Bassa, Sudorn i Pala d'Eixe

Vista en direcció a la vall d'Àssua

Carena cap a la vall d'Àssua, al fons el Pic de l'Orri


La Pica d'Estats, Salòria


Per donar una idea es veu: Mont Valier, Mont-Roig, Ventolau, Campirme, Certascan, Caubo, Montalto, Pica d’Estats, Monteixo, Salòria, Monturull, Cadí, Port del Compte, Orri, Boumort, Picardes, Pala d’Eixe, Pui de Linya, Agudes, Bonabé, Quenca, Moredo. Una passada!

Espot - Campo - Cap de la Socarrada a wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada