Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

divendres, 16 d’octubre del 2015

Una clàssica a les Guilleries, Sant Miquel de les formigues o de Solterra



Hem fet una ruta clàssica, Sant Miquel de les formigues, en versió circular, sortint i arribant a Osor, a les Guilleries, comarca de La Selva. Una versió reduïda és sortir des de la Font dels Abeuradors situada a la pista que va des de Sant Hilari Sacalm a Santa Coloma de Farners. La part de dalt de la ruta és la mateixa però en quant a desnivell estalvia uns 700 metres. 
El Baier

Per allà les boires hi deu haver el Puig de Sant Miquel de les formigues


Tot el camí trepitjant castanyes

És una excursió per fer a la tardor, ja que tota la ruta passa per boscos en gran part caducifolis. Castanyers, faigs, alguns pins, roures, i contínuament s’està trepitjant castanyes i cireretes d’arboç. Hem tingut boira, la qual cosa li donava un aire més de tardor. Molts arbres encara tenien les fulles verdes, tot i que a terra n’hi havia moltes.
La boira no ens ha deixat veure la vista, que segur que és important.
Els Gelats



Hem seguit la ruta descrita al blog senderisme.tk  i que està perfectament explicada. Ens ha agradat més la pujada per les masies de El Baier i Els Gelats que no la baixada per la Riba d’Amunt i la riera, i és que el recorregut de pujada és molt maco, tot boscos.



Monument al Puig de Sant Miquel de les formigues. Veieu una formiga blanca?


La casa de la Riba d'Amunt

El cim de Sant Miquel de les formigues o de Solterra, almenys amb boira, no és res de l’altre món. Unes formigues escultura fan honor al nom i unes fàcils roques abans del cim fan que aquest sembli un cim i no un punt més de la carena. Però com en tantes altres coses l’important és el camí, hem gaudit dels arbres, les fulles, les castanyes per terra, les boires, les llums, ...
Castanyers amb molta vida

I altre cop a Osor

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada