Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 17 de maig del 2023

Urtx Sender de muntanya i 615

 


Ruta de Tot Cerdanya número TC222 .

És una ruta pels boscos d'Urtx (Fontanals de Cerdanya) i de vistes cap a La Molina, Masella, Alp i després tota la Cerdanya. Un punt positiu, i que no es dona quasi mai, és que tota la ruta està marcada amb pintura groga, i sempre es troben panells indicadors de fusta, sigui del sender de muntanya o dels diversos senders amb número que hi ha a la zona. 

La pujada es fa un pel monòtona fins al Pla dels Coms on es compensa amb bones vistes (La Molina, Masella
). D'aquí s'acaba de pujar i es baixa fins al mirador de les Roques d'Engràcia amb panell indicador de cims. La vista és bona sobre Alp, la baixa Cerdanya i la zona de Puigpedrós, Pimorent. i més. Aquest tram es fa pesat perque la tallada del bosc va deixar molta llenya seca i petita pel terra. 


Pluja cap al Puigpeddrós

Coma de la Lleona

Es segueix per corriols i igual que els que seguíem des la part més alta, semblen fets a mida, nous, però correctes. Es planeja i baixa fins la Coma de la Lleona, segueixen les vistes, ara més cap a Puigcerdà i alta Cerdanya. Es tornen a trobar restes de llenya de la tallada del bosc. 



D'aquí una pista i després un corriol ens retornen cap als boscos de sobre UrtxS'acaba baixant per l'altre costat del torrent per on hem pujat, per boscos vells i verds. 

Ruta molt fàcil de seguir i amb bones vistes a la part alta.

Track















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada