Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 3 de maig del 2023

La Llaguna - Sauto, passejada per l'alt Conflent

 


Una tranquil·la excursió amb bones vistes per la comarca del ConflentEs tracta d’una passejada per un altiplà que en diuen el Pla de l'ós. La zona de confluència de l’Alta Cerdanya, el Capcir i el alt Conflent els francesos en diuen els alts cantons i aquesta ruta ens hi proporciona bones vistes. 


Apropant-nos a Montlluís



Es surt de La Llaguna, de l’escola, situada a la carretera que va de Montlluís cap al Capcir, Matamala i Formiguera. Es va en direcció a Montlluís, sense arribar-hi, per camins senyalitzats de groc amb indicacions de Tour de villages. Després el camí va per sobre la carretera general que puja de Perpinyà cap a Puigcerdà. Les vistes són molt bones cap al coll de la Perxa i cap a la carena fronterera, Cambra d’Ase i veïns.

El pont Gisclard

Des de Sauto


Es travessa el poble de Fetges per la part superior, sense arribar a la carretera general, i després es fa algun tram de carretera asfaltada, sense trànsit, fins arribar a l’altre poble  del mateix municipi, Sauto. Pel camí haurem vist el famós pont penjant del tren groc, el pont Gisclard, l’únic pont penjant ferroviari encara en servei. 

Ja es veu La Llaguna



A Sauto girem el sentit de la ruta, tornem en direcció al Capcir. És un poble en pendent i la pujarem tota, per contra és un poble molt maco, amb vistes excel·lents, amb cases arreglades i altres en obres. Ara seguirem un altiplà, trobem un petit pantà regulador de l’aigua del Tet i ja veiem La Llaguna de nou. S’acaba pujant molt dret cap al poble.


Track 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada