Google Website Translator Gadget

Sobre cookies

dimecres, 28 d’agost de 2013

La Valleta seca, entre els Encantats i Monastero

La Valleta seca

Dues vegades havia estat parcialment a la Valleta seca i m’intrigava la fama que arrossega de ser un lloc on més d’un s’embolica. La travessa Carros de foc marca la Valleta seca com a possible itinerari alternatiu al tram entre el refugi Josep M Blanc i l’Ernest Mallafré, és a dir, alternatiu a fer la vall de Monastero sencera.


El camí comença a l'idíl•lic riuet darrera el refugi Ernest Mallafré

Prats i bosc al començar
Així doncs he anat d’exploració, sense tenir cap idea d’excursió al cap, per veure de primera mà quins possibles problemes té. L’inici al refugi Ernest Mallafré, sota Els Encantats és preciós. Una pujada forta entre un magnífic bosc d’avets dona pas a una zona en que es van rodejant Els Encantats entre verd i arbres. Ens anem enlairant sobre la vall de Monastero amb molt bones vistes fins que s’arriba al desviament del camí que va als Encantats. A partir d’aquí la serra de Monastero a mà dreta ens tapa la visió d’aquesta vall i s’entra a l’autèntica Valleta seca. El nom ja ho fa intuir, res d’aigua, només pedra. Algun trosset verd i alguns pins, però majoritàriament blocs de granit entre els que es busquen les fites per trobar els millor passos.
Anem rodejant els Encantats

Vistes curioses dels Encantats

La serra de Monastero, a la dreta, ens tapa la visió de la vall de Monastero

Desviament i canal de camí als Encantats

Els Encantats, un cop passat l'encreuament de camins


Me l’havia imaginat més petita aquesta valleta, però un cop veus el final t’adones de la magnitud, sobretot perque amb el caos de blocs de pedra s’avança lentament. La vall la tanquen les estribacions del Fonguero i el Monastero i per la dreta la serra de Monastero. Ara entenc perquè si et fiques aquí fent la travessa Carros de foc pots tenir problemes si no estàs molt avesat als grans blocs o vas amb el temps just.


Una mica de verd ja entrant a la Valleta seca
Molt bones vistes cap a Amitges
La capçalera de la Valleta seca
Tornant a mirar el mapa seria interessant una circular completa als Encantats anant per la Valleta seca i tornant per la de l’estany Serull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada